Op weg naar een nieuwe biljartzaal.

Deze zomer wordt een drukke zomer want we zijn genoodzaakt om te verhuizen naar een nieuwe biljartzaal. Via deze pagina zal ik proberen jullie op de hoogte te houden van de werkzaamheden.

Biljart 1 is al gedemonteerd en klaar voor transport, als het goed is wordt woensdag 24 mei biljart 2 gedemonteerd. De overige biljarts blijven voorlopig intact zodat er nog gespeeld kan worden. Personeel van Fokko is bezig om het plafond van het nieuwe onderkomen te verwijderen zodat de aannemer omstreeks 22 mei kan beginnen met het aanbrengen van de vloer.

Het demonteren van biljart 2 is uitgesteld tot eind juli zodat we tot die tijd nog gebruik kunnen maken van 3 biljarts. In het nieuwe onderkomen gebeurt niet veel dus voorlopig kunnen we toch niet verhuizen, wordt vervolgt!

De eerste balken en vloerplaten zijn gelegd, zie onderstaande foto! 

De vloerplaten liggen erin:

Er kan tot dinsdag 27 juni worden gebiljart, daarna worden de biljarts 2,3 en 4 gedemonteerd en dient alles te worden verhuist naast onze nieuwe zaal. 4 juli moet alles leeg zijn dus dat wordt een enorme klus, alle hulp is welkom vanaf 28 juni, contact opnemen met Herwich!!!!!

EVEN EEN UPDATE:

WE ZIJN NU DRIE WEKEN AAN HET KLUSSEN, TIMMEREN, ZAGEN, SCHROEVEN,GIPS ZETTEN, GAATJES STOPPEN EN SCHILDEREN EN HET BEGINT ER AL AARDIG UIT TE ZIEN, HOPELIJK VOLGT AANSTAANDE ZATERDAG HET PLAFOND DAARNA DE VLOER EN DAN KUNNEN DE BILJARTS WEER IN ELKAAR GEZET WORDEN. DAARNA VOLGT NOG DE VERLICHTING EN DE VERWARMING EN DAN MOET HET KEUKENKBLOKJE NOG GEPLAATST WORDEN MET STROOM EN WATER EN DAN……………..GAAN WE WEER BILJARTEN !!!

HET EINDE BEGINT IN ZICHT TE KOMEN DE WANDEN ZIJN NAGENOEG KLAAR, DE VLOERBEDEKKING LIGT ERIN HET SYSTEEMPLAFOND VORDERT OOK GESTAAG EN OOK HET KEUKENBLOKJE IS BIJNA KLAAR. AANKOMENDE WEEK GAAN WE DE BILJARTS MONTEREN ZODAT OP 1 OF 2 AUGUSTUS DE LAKENS GELEGD KUNNEN WORDEN.

De werkzaamheden bereiken bijna het eindstation, de biljarts zijn klaar om te worden voorzien van lakens, het geen woensdag 2 april gaat gebeuren. Het plafond is klaar met de biljartverlichting, zie onderstaande foto.

 

 

 

Onze nieuwe biljartzaal is bijna klaar de biljarts zijn er in ieder geval klaar voor, zie onderstaande foto !!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op weg naar een nieuwe biljartzaal.

Een lang gekoesterde wens van de biljartclub was uitbreiding van de zaal en dan het plaatsen van een vierde biljart. Op een vergadering ergens in begin maart toen men nog niet van corona had gehoord schoof Fokko aan. Hij had een verheugende mededeling de rookruimte mocht per 1 april niet meer gebruikt worden en misschien was het een optie om dat bij de biljartzaal te betrekken zodat we eventueel een vierde biljart zouden kunnen plaatsen.En toen begon de ellende met de corona…………… De biljartcompetitie werd stilgelegd; alle horeca werd gesloten dus het biljarten was voorbij. Weken later moest ondergetekende een pot koffie halen in de supermarkt en toen begon het…..Herwich dacht laat ik eens langs het Fit & Fun fietsen om te kijken. Aan de achterkant stond de deur open, dus toch eens even binnen kijken en dat was positief schrikken; het voltallige personeel en zelfs Fokko zelf waren druk aan het werk, de wand was al verdwenen en er werd volop geschilderd en overige werkzaamheden gedaan. Fokko baalde een beetje, want hij wilde alles klaar hebben zonder dat iemand wat wist, maar dat ging dus niet gebeuren. Nadat Herwich nog wat opmerkingen en aanmerkingen had gemaakt besloot hij maar te gaan. Herwich zat nog maar net op de fiets toen hij bedacht om maar eens even bij Leo te gaan kijken. Herwich vertelde dat Fokko de zaal had uitgebreid, zodat wij maar eens moesten kijken naar een extra biljart!! We spraken af om Jacques te informeren en dat we dan binnenkort maar eens moesten vergaderen. Leo stuurde eerst diverse biljartaanbieders een mail om een offerte te doen voor een biljart plus aanvullende werkzaamheden, toen die weer waren binnen gekomen werd er een vergadering belegd bij Jacques thuis. George en Herwich waren op de fiets ondanks windkracht 5; Leo pakte toch de auto en door miscommunicatie was Jan niet aanwezig. We waren van menig dat één offerte er uitsprong en die persoon was bovendien, als wij dat wilden, bereid om langs te komen om te kijken hoe onze biljartzaal eruit zag en om de bestaande biljarts te onderzoeken op eventuele gebreken De vergadering was dinsdag en donderdag was hij er al, wij waren er al vlot uit om dit door te laten gaan. Hij constateerde dat de banden niet de goede afslag hadden en stelde voor om de banden op te halen en nader te onderzoeken. Door de corona ging de communicatie niet altijd even vlekkeloos, sommigen hebben geen WhatsApp anderen keken niet altijd naar de mail.

Begin mei kwam Edwin van 123 biljarts langs om de banden van onze 3 biljarts op te halen. Samen met Leo en Herwich zijn de drie biljarts uit elkaar gehaald, waarna Edwin de banden meenam naar Schoonoord. Vervolgens hebben we weken lang allerlei contacten gehad over verlichting en kleuren en was het wachten tot zij zover waren om het vierde biljart te komen plaatsen, eindelijk was het zover; 2 juni zou het gebeuren !!!!!

                              2 juni

Half negen zouden de mannen uit Schoonoord arriveren voor de werkzaamheden geassisteerd door Leo, Jan K. en Herwich. Aangezien wij natuurlijk op tijd waren, kwamen zij een half uur later en toen konden we beginnen. Eerst werden alle spullen naar de biljartzaal gesleept. En daarna werden de werkzaamheden uitgevoerd. Biljart opbouwen, lakens vervangen. Herwich had zijn kennis Johan om tien uur uitgenodigd om het een en ander op de foto vast te leggen.

 

 

DSC05541

Biljart 1 is al een kwartslag gedraaid.

DSC05545

                     Biljart 2 wordt opgekrikt

DSC05547 (1)

                    Vervolgens gedraaid en verreden !

DSC05548

                                  Uitkijken voor het stopcontact.

DSC05544

                       Biljart 4 al in elkaar gezet bovenop de verwarmings-elementen.

DSC05551

De banden waren al klaar en lagen gereed om te worden geplaatst.

DSC05552

Het vierde biljart op de juiste plaats zetten nog zonder leien dus dat was te doen.

DSC05553

DSC05554

De brede rug van Fred of van Marco.

DSC05555

Het oude laken met een paar nietjes.

DSC05559

Jan plaatst het ijzeren plaatje onder de poot, denk aan je vingers!

DSC05563

De eerste lei wordt gelegd door Fred en Marco.

DSC05566

Ook de tweede is gearriveerd!

DSC05567

Ondertussen draaien Jan,Leo en Herwich biljart 3.

DSC05568

Biljart 2 moet toch nog een paar centimeter om dit met vereende krachten!

DSC05571

Waterpas zetten.

DSC05573

Nog een los latende lat vast lijmen en de naden schuren.

DSC05575

DSC05577

De derde lei ontbreekt nog want de lift is defect !

DSC05580

Het laken wordt uitgerold en Jan stofzuigt vast.

DSC05581

DSC05583

Klaar om te worden geniet!!!!

DSC05588

Alles stofvrij maken door het laken uit te kloppen.

DSC05592

Simones 300 rapide, merk van het laken.

DSC05593

Lift blijft defect dan maar handmatig de trap op.

DSC05594

De bocht om, Leo heeft het zwaar!

DSC05595

Klaar voor de tweede trap.

DSC05597

Bijna boven !

DSC05600

En hij kan geplaatst worden.

DSC05601

Effe schuiven.

DSC05604

De eerste nietjes.

DSC05606

en blijven nieten Fred.

DSC05608

Marco plamuurt en schuurt de naad tussen de leien.

DSC05609

Fred niet vrolijk verder, Jan is klaar voor emigratie (heeft de handen al ingepakt).

DSC05610

Leo kijkt ietwat zorgelijk het zou toch wel goed komen !

DSC05611 Marco blijft plamuren.

DSC05612

Oei Fred snijdt gaten in het laken.

DSC05613

De eerste band wordt geplaatst.

DSC05614

en dan de tweede.

DSC05615

De korte band mag niet ontbreken.

DSC05617

Fred blijft maar aan het nieten.

DSC05618

De ombouw wordt er weer aangezet.

DSC05622

Overtollig laken wordt er afgesneden.

DSC05623

Plaatsen ombouw.

DSC05627

en de eerste is klaar even proberen!

DSC05628

Leo ook natuurlijk!

DSC05630

Biljart 3 is bijna klaar , alleen de lampen ontbreken nog.

DSC05632

DSC05634

Alle vier in beeld!

Één dag later maken George en Herwich de verlichting in orde en zijn drie biljarts gereed om bespeeld te worden met ingang van 9 juni kan dat gaan gebeuren.

Langs deze weg wil ik Johan hartelijk bedanken voor het maken van alle foto’s.