4 Ballen Toernooi 2018.

Na een ieder een gezond en sportief 2018 te hebben toegewenst, gingen de spelers van de biljartvereniging van start voor de rest van het seizoen 2017-2018. Zoals ieder nieuwjaar wordt het beroemde 4 ballen spel gespeeld, dat gebeurt in teams van elk 2 spelers. In het 4 ballen spel zijn diverse tellingen en is één eindstand mogelijk, namelijk 100. Het 4 ballen spel wordt ook wel honderden of tweehonderden genoemd in de volksmond. Bij Pieter Stuyvesant werd dit gespeeld voor 100 punten, die behaald konden worden via de telling 1, 4 en 20 punten en daarbij exact uitkomend op 100, over de honderd betekende doorgaan tot 200, waardoor een overwinning nog steeds mogelijk is. Er waren 14 spelers aanwezig en na de loting om tot 7 teams te komen werd het in een ontspannen sfeer, onder het genot van consumpties en snacks, een gezellige en sportieve start in het nieuwe jaar. Het team Jan de Boer en Andries Wiegmink behaalde 8 wedstrijdpunten en scoorden 595 punten wat de 1e plaats opleverde (fles wijn voor elk); team Piet Deelstra en Willem van Veen scoorde ook 8 wedstrijdpunten, maar haalden 565 punten en werden daardoor 2e. Op de 3e plaats eindigden Jacques Stallmann en Jan Kromkamp ook met 8 wedstrijdpunten, maar met 506 punten.

 

Traditie getrouw 4 Ballen Toernooi 2017.

Na een ieder een gezond en sportief 2017 te hebben toegewenst, gingen de spelers van Biljartvereniging van start voor de rest van het seizoen 2016-2017. Zoals ieder nieuwjaar wordt het beroemde 4 ballen gespeeld, dat gebeurd in teams van elk 2 spelers. In het 4 ballen spel zijn diverse tellingen en is één eindstand mogelijk, namelijk 100. Het 4 ballen spel wordt ook wel honderden of tweehonderden genoemd in de volksmond. Bij Pieter Stuyvesant werd dit gespeeld voor 100 punten, die behaald konden worden via de telling 2, 4 en 20 punten en daarbij exact uitkomend op 100, over de honderd betekende opnieuw bij nul beginnen, uit ervaring sprekend is dan een overwinning nog steeds mogelijk. Onder het genot van een consumptie en bitterbal werd het een gezellige en sportieve start in het nieuwe jaar. Het was het team voorzitter Ketellapper en van den Dungen behaalde 10 wedstrijdpunten en werden de spelers met eeuwige roem  werden bekroond. De teams 2,6 en 7 eindigde met 8 punten op plaats 2. 

______________

Vierballen toernooi 2014

Het jaarlijkse Vierballen toernooi is bij Biljartvereniging Pieter Stuyvesant de start van een nieuwjaar, waar op de eerste biljartavond de beste wensen voor een sportief en gezond 2014 worden uitgesproken. De  traditie om na  de wensen het vierballen toernooi voor teams te spelen is dan ook een mooi begin na alle oliebollen en champagne. Het  team Ruitenberg/van den Dungen is dit jaar de winnaar geworden.

______________________

Nieuwjaars Annoncee’tje 2012

Traditioneel bij de biljartvereniging Pieter Stuyvesant is om het nieuwe jaar beginnen met de beste wensen en daarna in een ontspannen sfeer te gaan biljarten’. Dit jaar werd er gekozen voor het spel Annoncee’tje, een spel waarbij men van te voren afspreekt hoeveel en op welke wijze caramboles gemaakt moeten worden. Bijvoorbeeld 18 caramboles Libre, 8 caramboles bandstoten, 4 driebanden, 4 over rood, 2 caramboles losse band, hierin kunnen naar wens afspraken over worden gemaakt.

De moeilijkheid van dit spel is niet om de afgesproken caramboles te maken, maar het feit dat de speler vooraf bekend moet maken hoe de bal gespeeld gaat worden. Stel de speler zegt dat hij een driebanden carambole gaat maken, maar de carambole wordt gemaakt over twee banden, dan telt de carambole niet en de speler mag niet verder spelen in deze beurt.

Er werden door loting teams van 2 leden samengesteld, dus werd als team tegen team gespeeld, elk team speelde 3 wedstrijden. Met veel enthousiasme  en inzet waren het uiteindelijk de teams van Houten/Brom en Ketellapper/Meina die alle drie hun partijen wisten te winnen. De winnaars werden door onze sponsor beloond met een heerlijke fles wijn. Proficiat.

_______________________________

Nieuwjaars ´Vier ballen Biljart  2011”

Nadat iedereen elkaar een gezond en sportief jaar had toegewenst, zorgde Jan Ketellapper en Piet Kromkamp samen  ervoor dat een ieder zich kon vermaken. Jan zette de biljarters aan het werk met het “vier ballen toernooi”. Vijf koppels speelde het spel met de blauwe of gestippelde bal, uitkomen via de bekende punten telling 1,4 en 20 op 200 punten precies, dat was de opdracht die de spelers mee kregen. Onder het genot van het prima verzorgd kopje koffie werd er begonnen door de teams, Joop Weijdema/Arie van Bodegom waren hun tegenstanders Jan Ketellapper/George Bakker in hun eerst partij de baas. In de strijd tussen Bauke van Houten/Ton Valkenburg en Bert van den Dungen/Leo Ruitenberg vlogen zelfs de ballen buiten de tafel,Ton wou graag wat lager bij de grond verder gaan, en het uitspelen op 200 punten was hier ook duidelijk te hoog gegrepen, opnieuw  beginnen was de oplossing! Bert en Leo wisten toch de partij te winnen. Jan Ketellapper/George Bakker tegen Jan de Boer/Tjeerd Schaap een pracht partij waarin Jan Ketellapper zijn kunsten aan het publiek wist te tonen, vier maal in de partij 20 caramboles scoren en aan het totaal toevoegen. De biljart matador van de club Rienk Postma was teamgenoot van Piet Kromkamp,deze beide door de wol geverfde spelers lieten ons genieten van mooi biljartspel in al zijn facetten. Het  “ vier ballen toernooi” werd gewonnen door het team Leo/Bert een goede fles wijn was de beloning, proficiat Leo en Bert.  Verder was door de inzet van Jan en Piet de verzorging van een hapje en een drankje het een zeer geslaagde avond en een goede inzet van het nieuwe jaar.

“Vier ballen toernooi 2010”

Tradioneel werd op de eerste biljart avond in het nieuwe jaar, nadat eerst  de beste wensen met daarbij een sportief en gezond 2010 waren toegewenst,  het  “4 ballen toernooi” gespeeld. Als van ouds werden de koppels samen gesteld en werd de strijd aangegaan, het gaat er om want de prijs die gewonnen kan worden is niet mis! Onder het genot van een uitstekend kopje koffie en een hapje met drankje werd het een gezellige avond, een zeer geslaagd toernooi. De uiteindelijke winnaars Jan Ketellapper en Tjeerd Schaap gingen met de eer strijken, beide kregen zei als wel verdiende prijs een fles wijn.