Driebanden Kampioen 2017  Cees van den Akker.

DSC_7088 (Small)Dit weekend organiseerde Biljartvereniging Pieter Stuyvesant haar Driebanden Biljart Toernooi om het Kampioenschap van Wesstellingwerf, wat werd gehouden in Fit & Fun Plaza. Het toernooi werd voor de 17e keer gespeeld door 14 biljarters uit Weststellingwerf, die gingen de strijd aan voor de bijbehorende wisselbeker die is verbonden aan dit toernooi. Met twee poules werd op Vrijdagavond gestart met de voorronden, waarin 8 caramboles moesten worden gemaakt in maximaal 20 beurten, wat uiteraard geen verplichting was gezien de kortste partij van 5 beurten. Van elke poule gingen zaterdagavond de overgebleven 5 spelers de strijd aan voor de begeerde overwinning, en die is maar voor één deelnemer weggelegd zo zijn immers de spelregels, je kan winnen en verliezen dat hoort nu  éénmaal bij het spel. De finale die werd bereikt door Cees van den Akker en Jan de Boer, in een zeer spannende wedstrijd die door van den Akker in zijn voordeel beslist. Een zeer geslaagd biljarttoernooi wat op een uitstekende wijze was georganiseerd door wedstrijdleider Joop Weydema, proficiat.

___________

Herwich van der Vegt

Weststellingwerfs kampioen biljarten driebanden 2016.

v.l.n.r Leo Ruitenberg 2e, Winnaar Herwich van der Vegt, Piet Brandsma 3e, Bennie Brandsma 4e. Driebanden kampioenschap van " Weststellingwerf 2016"

v.l.n.r Leo Ruitenberg 2e, Winnaar Herwich van der Vegt, Piet Brandsma 3e, Bennie Brandsma 4e.
Driebanden kampioenschap van ” Weststellingwerf 2016″

Wolvega – De biljartvereniging Pieter Stuyvesant organiseerde vrijdag- en zaterdagavond in Fit & Fun Plaza in Wolvega het Open Kampioenschap van Weststellingwerf driebandentoernooi biljarten 2016. Hiervoor hadden zich veertien biljarters aangemeld. Na de voorronden werd zaterdagavond de kwart-, halve- en finales gespeeld. Na een spannende wedstrijd werd Herwich van der Vegt uit De Blesse kampioen. Tweede werd Leo Ruitenberg, derde Piet Brandsma en vierde Bennie Brandsma. De wedstrijdleiding was in handen van Joop Weydema en met hulp van vrijwilligers.

______________

Wedstrijdleider Joop Weydema en winnaar Piet Brandsma Driebanden van Weststellingwerf 2015.

Wedstrijdleider Joop Weydema en winnaar Piet Brandsma Driebanden van Weststellingwerf 2015.

 Piet Brandsma

 Driebanden  Kampioen van “Weststellingwerf 2015.”

Voor de 15e maal organiseerde Biljartvereniging Pieter Stuyvesant het Driebanden Kampioenschap Driebanden van Weststellingwerf. Met 18 spelers werd vrijdagavond gestart met de partij van organisator Joop Weydema tegen Martijs Bron.Na de voorronden waarin 56 partijen werden gespeeld, gingen de 4 beste uit beide poules overgingen naar de kwartfinale. De eerste wedstrijd in de kwartfinale ging tussen Tim Meina en Bennie Brandsma, uitslag uitslag 8 – 7 in het voordeel van Meina. Joop Weydema nam het op tegen Leo Ruitenberg , Ruitenberg pakte met 8 – 4 de winst, de derde kwartfinale was de wedstrijd  Piet Langhout tegen Cees van den Akker met een uitslag van ,met als laatste wedstrijd de partij Piet Brandsma tegen Harry Peereboom werd een grote zege van 8 – 0 voor Brandsma. De  halve finale wedstrijden om 10 caramboles gingen tussen Tim Meina en Piet Brandsma , een uitslag van 6 – 10 werd het in het voordeel van Brandsma in 10 beurten.De tweede halve finale was tussen Leo Ruitenberg tegen Cees van den Akker, het werd een grote zege van 10 – 0 voor Ruitenberg in 15 beurten. Om het brons werd gestreden tussen Cees van den Akker en Tim Meina, de uitslag is 10 – 9 voor van den Akker. De finale voor het kampioenschap ging tussen Leo Ruitenberg en Piet Brandsma, de finale werd een zege voor Piet Brandsma met 10 – 7 in 15 beurten. Organisator Joop Weydema reikte de bij behorende wisselbeker uit aan de terechte winnaar.

_________________________

 Leo Ruitenberg

Kampioen Driebanden van “Weststellingwerf”2014.

Leo Ruitenberg, Kampioen Driebanden van "Weststellingwerf "2014. Wedstrijdleider Joop Weydema.

Leo Ruitenberg, Kampioen Driebanden van “Weststellingwerf “2014.
Wedstrijdleider Joop Weydema.

Kampioenschap Driebanden van Weststellingwerf 2014, v.l.n.r. winnaar Leo Ruitenberg,2e Jan de Boer, 3e Bennie Brandsma, 4e Herman Mooi.

Kampioenschap Driebanden van Weststellingwerf 2014, v.l.n.r. winnaar Leo Ruitenberg,2e Jan de Boer, 3e Bennie Brandsma, 4e Herman Mooi.

 

Het 14e Driebanden Kampioenschap van “Weststellingwerf 2014” georganiseerd door Biljartvereniging  Pieter Stuyvesant, is met groot machtsvertoon gewonnen door Leo Ruitenberg. Vanaf de poule wedstrijden op vrijdagavond tot en met de finale wedstrijd op zaterdag wist Ruitenberg al zijn 10 te spelen partijen te winnen, een super prestatie! 18 deelnemers begonnen vrijdag avond aan hun poule wedstrijden, met veel inzet en sportiviteit werd er gestreden op het groene laken voor de beste prestatie, met soms de winst en dan weer net niet die zo gewenste carambole. De partijen gingen tot aan de kwarfinale over 6 te maken caramboles in 12 beurten, of wie de meeste caramboles had gemaakt. De sterk spelende Ruitenberg maakte in de voorronden in zijn partij tegen Ronnie Kuiper vanaf acquit in één beurt zijn 6 caramboles, wat uiteindelijk tevens de hoogste serie van het toernooi werd. De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging tussen Herman Mooi en Bennie Brandsma, deze partij werd met 8 tegen 10 caramboles gewonnen door Brandsma. De finale wedstrijd, tussen Leo Ruitenberg en Jan de Boer, die een zeer spannend verloop had, is door Ruitenberg met 10 tegen 2 caramboles gewonnen. Een prima slot van een uitstekend georganiseerd Driebanden toernooi door wedstrijdleider Joop Weijdema.

—————————- 

Peter Wortel wint ”Driebanden van Weststellingwerf 2013″

  Het jaarlijks terugkerende Driebanden Biljartkampioenschap van Weststellingwerf, georganiseerd door Biljartvereniging Pieter Stuyvesant werd dit jaar voor de 13e maal is gehouden. Winnaar van het toernooi 2013 is geworden Peter Wortel.

 DSC_1617 (Small)

 v.l.n.r. Organisator Joop Weydema en winnaar Peter Wortel
 

________________________________

Arie van Bodegom kampioen ”Driebanden van Weststellingwerf 2012.”

Het “ Driebanden Kampioenschap van Weststellingwerf 2012” dat dit weekend is gehouden bij de  Biljartvereniging Pieter Stuyvesant is een groot succes geworden. Dit alom bekende kampioenschap werd dit jaar voor de 12e maal onder deze naam gespeeld, en is dan ook voor vele biljart minnende liefhebbers een echte must om er aan te kunnen deelnemers. De opkomst van 24 deelnemers en de perfecte organisatie stonden dan ook garant voor het succes. Vrijdagavond om 19.00 uur gaf  de wedstrijdleider het startsein voor aanvang van de het toernooi. De deelnemers waren verdeeld over  4 poules, waarin gespeeld werd voor 6 caramboles in 12 beurten. De  nummers één tot en met vier  van elke poules gingen over naar de volgende ronde, om te spelen voor een plaats in de kwartfinale. De kwartfinale wedstrijden gaven een boeiend verloop met verrassende uitslagen, zo was het de  sterk spelende Peter Wortel die met 8 – 6 in 12 beurten wist te winnen van Bauke van Houten, Tim Meina was niet opgewassen tegen Redmar Zenstra en verloor met 8 – 5 in 9 beurten, Arie van Bodegom won gemakkelijk in 7 beurten met 8 – 2 van Willem ter Horst en Yske van de Meer moest in 19 beurten zijn meerdere erkennen in Harm Buitenga uitslag 4 – 8. De winnaars Wortel, Zeinstra, van Bodegom gingen over naar de halve finale, waarin gespeeld werd wie het eerst 10 caramboles maakt ,is winnaar. Zeinstra won met  10 – 4 in 27 beurten van Wortel en Arie van Bodegom versloeg Buitenga met 10 – 5 in 18 beurten. Voor de strijd om de derde en vierde plaats kwamen Wortel en Buitenga  aan de biljarttafel, Wortel won met 10 – 1 zijn partij in 22 beurten en behaalde hierdoor een keurige derde plaats en Buitenga werd vierde. De spannende finale wedstrijd tussen Zeinstra en van Bodegom werd in 28 beurten beslist met 5 – 10 in het voordeel van de nieuwe kampioen 2012.

v.l.n.r. Redmar Zenstra, Arie van Bodegom, Peter Wortel en Harm Buitenga.

                   v.l.n.r. Redmar Zenstra, Arie van Bodegom, Peter Wortel en Harm Buitenga.

 

 __________________

Tim Meina Driebanden kampioen Weststellingwerf 2011. 

Het jaarlijkse driebanden biljart “ Kampioenschap van Weststellingwerf” , georganiseerd door de biljartvereniging Pieter Stuyvesant is dankzij de geweldige inzet van deelnemers en organisatie een groot succes geworden. 31 dertig deelnemers starten verdeeld over vijf poules aan de strijd om in de voorronden succes te boeken, en door te kunnen gaan naar de kwartfinale. Met veel inzet werd er gestreden om de 6 te maken caramboles in 12 beurten te maken. De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Henk Bergstra tegen George Bakker 6 – 0 in 2 beurten,de hoogste serie was voor Marco de Winkel met 5 caramboles. De poule winnaars en  de drie beste nummers twee gingen over naar de kwartfinale wedstrijden waarin 8 caramboles dienden te worden gemaakt. In de kwart finale won Harm Buitenga van Henk Bergstra met 8 – 7,Jan de Boer versloeg Yske van de Meer met 8 -5, Ton Valkenburg was met 8 -6 te sterk voor Marco de Winkel en Arie van Bodegom verloor van Tim Meina met 5 – 8. De halve finale wedstrijden gingen  tussen Harm Buitenga – Jan de Boer en  Ton Valkenburg –Tim Meina. Buitenga versloeg de Boer met 8 – 6 in 17 beurten en in de tweede halve finale won Meina met 8 – 6 in 20 beurten van Valkenburg. In een spanende wedstrijd om de strijd om de derde en vierde plaats werd gespeeld door Jan de Boer en Ton Valkenburg met als uitslag 8 – 5 in het voordeel van de Boer. In een uitstekend finale wedstrijd  tussen Harm Buitenga en Tim Meina, waarin 10 caramboles diende te worden gemaakt, nam al direct Buitenga enige afstand. Een sterk en geconcentreerd spelend Meina liet zich niet van de wijs brengen. Na 21 beurten was het Meina die de wedstrijd  met 10 – 8  won, en de vel begeerde titel in de wacht sleepte. Organisator Leo Ruitenberg feliciteerde de winnaar met het behaalde succes en overhandigde hem de  wisselbeker, al met al een prima geslaagd toernooi.

 

v.l.nr. Organisator Leo Ruitenber en winnaar Tim Meina

   v.l.nr. Organisator Leo Ruitenber en winnaar Tim Meina

 

    

Driebanden “Kampioenschap van Weststellingwerf 2010” gewonnen door Jan de Boer.

 Het prima georganiseerde Biljartkampioenschap Driebanden 2010 van Weststellingwerf is dit jaar met goed en gedegen biljartspel gewonnen door Jan de Boer.De spannende finale wedstrijd om de vel begeerde titel, werd tegen Anco Postma door Jan de Boer gewonnen met 10-9 in 18 beurten. De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging tussen Tjeerd Schaap en Pieter Eikelboom , hierbij werd uiteindelijk na een spannend laatste serie Piet Eikelboom de winnaar.Over het gehele toernooi werd er gespeeld in vier poules, drie van 7 spelers en één poule van acht spelers vanwaar de nummers één en twee overgingen naar de kwartfinale.In de kwartfinale won Tjeerd Schaap van Piet Brandsma  in 10 beurten met 8-1,Anco Postma won met 8-3 in 18 beurten van Jacob Kroondijk, en Marco de Winkel was niet opgewassen tegen Pieter Eikelboom en verloor met 8-3 in 15 beurten.Door naar de halve finale ging ook Jan de Boer door te winnen van Bauke van Houten met 8-7 in 15 beurten.Tevens ging naar de halve finale Anco Postma door te winnen van Tjeerd Schaap met 8-5 in 13 beurten. De finale werd bereikt door Jan de Boer en Anco Postma, in een deze zinderende finale wist Jan de Boer met 10-9 in 18 beurten de fel begeerde titel te behalen. De organisatie bedankte een ieder die heeft meegewerkt aan dit toernooi, met speciale dank aan de spelers voor hun inzet en enthousiasme.

 

v.l.n.r. Jan de Boer en wedstrijdleider Joop Weydema

                                              v.l.n.r. Jan de Boer en wedstrijdleider Joop Weydema

______________________

  Driebanden “Kampioenschap van Weststellingwerf  2009“ gewonnen door Anco Postma.

 P1010984 (Small)

v.l.n.r. Theo Lukkes, winnaar Anco Postma, Harm Buitenga en Jacob Kroondijk. 

Het door de biljartvereniging Pieter Stuyvesant georganiseerde driebanden “ kampioenschap van Weststellingwerf  2009” is gewonnen door Anco Postma, in een spannende finale met won hij 10 tegen 9  caramboles in 26 beurten van Harm Buitenga, en behaalde hij de vel begeerde titel. In de strijd om de derde en vierde plaats was het Jacob Kroondijk die met 8 – 4  in 10 beurten zegevierde tegen Theo Lukkes.

Er werd gespeeld in vier poules van zeven spelers, waarvan de eerste twee overgingen naar de kwartfinales. Hier won Jacob Kroondijk in 7 beurten met 8-0 op overtuigende wijze van Jan de Boer. Anco Postma versloeg Redmar Zeinstra in 7 beurten  met 8-2. Jan Ketellapper verloor zijn wedstrijd met 5-8  in 16 beurten van Theo  Lukkes. Tim Meina was niet opgewassen tegen Harm Buitenga, uitslag 2-8  in 12 beurten. Jan de Boer speelde  met 3 beurten de kortste partij en met 6 caramboles de hoogste serie van het toernooi. De voorzitter bedankte een ieder voor zijn bijdrage aan dit zeer goed verzorgde toernooi, de winnaars ontvingen uit handen van de kampioen van 2008, Yske van de Meer  elk een prachtige bos bloemen.

 

 

Driebanden “Kampioenschap van Weststellingwerf  2008 “ winnaar Yske van der Meer.

Yske van der Meer uit Oldeholtpade is driebanden kampioen van              Weststellingwerf. In het Racket en Health Centre in Wolvega kwam hij na twee dagen biljarten als winnaar uit de bus. Er hadden zich 30 spelers aangemeld. Tot de laatste vier drongen door: Jan de Boer , Yske van de Meer, Leo Ruitenberg en Anco Postma. In de eerste halve finale klopte Yske van der Meer Jan de Boer in 11 beurten en Leo Ruitenberg was in 10 beurten Anco Postma de baas. In een spannende finale was Yske van der Meer net iets constanter dan Leo Ruitenberg. De speleruit Oldeholtpade kon het beste met de druk omgaan en won overtuigend. In de troostfinale was Jan de Boer te sterk voor Anco Postma. 

Winnaar Yske van de Meer

                                                 Winnaar Yske van de Meer

 

Jan Ketellapper wint driebandenkampioenschap van “Weststellingwerf 2007” .

 

Jan Ketellapper is sinds zaterdag de nieuwe Driebandenkampioen van Weststellingwerf. In de finale wist hij de titel binnen te halen voor Harm Buitenga, Tjeerd Schaap en Henk Bergstra. Voor deze titelstrijd hadden zich 27 deelnemers gemeld. Er werd gespeeld in één poule van zes en drie poules van zeven spelers. Voor er begonnen werd met de wedstrijden werd er geloot in welke poule men moest spelen. De finalisten van vorig jaar werden zo ingeloot, dat ze niet bij elkaar in de poule kwamen.

In poule A waren op voorhand Rienk Postma en Jacob Kroondijk de favorieten, maar ook Anco Postma en Tjeerd Schaap waren niet kansloos. Schaap ging in de eerste wedstrijd (tegen Jan Clevering) zeer goed van start en maakte de acht caramboles in negen beurten. Hierdoor raakte hij zeer gemotiveerd en hij won alle andere wedstrijden in deze poule en werd dus eerste. De strijd tussen vader en zoon Postma werd gewonnen door heit Rienk. Aangezien Rienk Postma verloor van Schaap en Jacob Postma haalde hij de kwartfinales niet. Jacob won vier wedstrijden en speelde gelijk tegen Anco Postma, zodat de tweede plaats werd behaald. Anco Postma scoorde tegen Bert Elsinga de hoogste serie van dit toernooi, namelijk 6. Rienk werd derde en Ben van der Steen, die voor het eerst deelnam, behaalde de vierde plaats. Bert Elsinga, finalist in 2004, kon in dit geweld niet meekomen en eindigde met nul punten op de zevende plaats.