District Finale Libre 3e klas.

 Vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2017.          

______________

Seizoen 2017 – 2018

Op vrijdag en zaterdag werd in de biljartzaal van Fit & Fun Plaza in Wolvega het Friese kampioenschap biljarten libre 5 klasse gespeeld. Dit toernooi werd door de Friese biljartbond toegewezen aan en georganiseerd door Pieter Stuyvesant Biljartclub Wolvega. Aan dit kampioenschap mochten zes finalisten meedoen.

Pieter Hellinga werd Fries kampioen met een moyenne van 1.10 en 8 punten. Tweede werd Joop de Vries met een moyenne van 1.15 en 6 punten en derde Auke van der Schoot, met een moyenne van 1.07 en ook 6 punten. Bestuurslid Cees van den Akker reikte de prijzen uit.

De nummers één en twee mogen deelnemen aan het kampioenschap  Noordoost Nederland in Gorredijk en de winnaar daarvan mag naar het Nederlands kampioenschap.

DSC_4594

 v.l.n.r.: Joop de Vries (2e), Pieter Hellinga (1e) en Auke van der Schoot (3e)

 

Seizoen 2016 – 2017 

District finale 3e klas Bandstoten 

 
Districtsfinale bandstoten 3e klas seizoen 2016 - 2017. v.l.n.r. H.Wind, 2e pl. Delfstrahuizen. P.Turk, 1e pl.Workum. P.Kwast, 3e pl.Harlingen.

                  Districtsfinale bandstoten 3e klas seizoen 2016 – 2017.
v.l.n.r. H.Wind, 2e pl. Delfstrahuizen. P.Turk, 1e pl.Workum. P.Kwast, 3e pl. Harlingen.

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017 zijn in de biljartzaal van Fit & Fun Plaza biljartwedstrijden gespeeld voor het kampioenschap bandstoten 3e klas van district “Friesland”. De organisatie was in handen van Biljartvereniging “Pieter Stuyvesant” uit Wolvega. De 6 deelnemers hadden zich in diverse voorwedstrijden geplaatst voor deze finale. De finalisten waren G.J. van Diggelen uit Nijland, P. Turk uit Workum, W. Haanstra uit Oudehorne, P. Kwast uit Harlingen, H. Wind uit Delfstrahuizen en L. Ruitenberg uit Wolvega. Op zaterdagmiddag werden 3 ronden gespeeld. Haanstra leek op voorhand een goede gegadigde voor de titel, want hij had zich geplaatst met het hoogste gemiddelde. Maar Turk had zich geplaatst met het hoogste aantal punten. Na de 1e dag bleek dat Turk en Wind de beste papieren hadden om beslag te leggen op het kampioenschap. Haanstra won alleen van v. Diggelen en verloor, ondanks een goede voorsprong in het begin van de match, de andere wedstrijden. Turk won alle 3 de wedstrijden en Wind had 2 winstpartijen. Turk speelde zijn beste wedstrijd tegen Ruitenberg door de 55 caramboles in 10 beurten te maken, hierbij maakte hij series van 16 en 23 caramboles; Ruitenberg had slechts 9 caramboles. Kwast verspeelde tegen Turk een grote voorsprong; 20 punten vóór na 20 beurten, maar Turk kwam sterk terug en wist toch nog te winnen 55 – 53. Wind verloor op zaterdag van Kwast en won van Ruitenberg en v. Diggelen. De andere 4 spelers wonnen elk 1 wedstrijd op de 1e dag en bleven daardoor, theoretisch, nog uitzicht houden op een ereplaats. Op zondag werden nog 2 rondes gespeeld, waaruit zou blijken wie recht had op de eremedaille. Kwast en Ruitenberg wisten nog te winnen en werden daardoor 3e en 4e in het klassement. Turk leek op de titel af te stevenen door te winnen van v. Diggelen, maar Wind bleef in het spoor door ook te winnen van Haanstra. Doordat beiden deze wedstrijd wisten te winnen kwam er een mooie finale wedstrijd uit tussen Turk en Wind. Wind wist de wedstrijd te winnen met 55 tegen 39 in 19 beurten, maar Turk werd toch algemeen kampioen door een beter gemiddelde.

De totaaluitslag is daardoor: 1 Peter Turk 8 pnt. 2 Harm Wind 8 pnt. 3 Pollie Kwast 6 pnt. 4 Leo Ruitenberg 4 pnt. 5 Wolter Haanstra 2 pnt. 6 Gerrit v. Diggelen 2 pnt.De prijzen werden uitgereikt door de wedstrijdleider Arie van Bodegom van “Pieter Stuyvesant” en de Friese eremedailles werd uitgereikt door districtsvertegenwoordiger Joh. Miedema.De wedstrijden werden gearbitreerd door de bondscheidsrechters Joh. Miedema, J. Hoppinga en R. Bekema met ondersteuning van schrijvers en tellers van Biljartvereniging “Pieter Stuyvesant”.

Door het district “Friesland” worden Peter Turk en Leo Ruitenberg afgevaardigd om de eer hoog te houden bij de gewestelijke kampioenschappen die worden gehouden te Midwolda op 10, 11 en 12 maart.

_______________

District finale Bandstoten 4e klas.

14 en 15 januari op naar Gorredijk voor het spelen in de District finale Bandstoten 4e klas, vol aspiratie ging Ton Valkenburg namens Biljartvereniging Pieter Stuyvesant op naar deze finale bij BC. Gorredijk. Het eind resultaat op de tweede dag was voor Ton een 5e plaats, met 8 wedstrijdpunten, 235 gemaakte caramboles in 191 beurten wat een moyenne geeft van 1.23.  

 

Gewestelijke Finale 3e klas Driebanden seizoen 2016- 2017. 

Namen onze club heeft Cees van den Akker, die zich via zijn goede resultaat in de District finale had geplaats voor de Gewestelijke Finale 3e klas Driebanden. Cees moest 8 & 9 oktober naar Gorredijk, om daar in een geweldige ambiance deze finale samen met acht medespelers te spelen. Op de zaterdag behaalde Cees uit 4 partijen 4 wedstrijdpunten, dus om in de top van deze finale te komen moest er uit een ander vaatje worden getapt! Na een prima nachtrust komen er betere tijden en zo werd de eerste wedstrijd op zondag direct een goede opsteker, de volle winst tegen Piet Kooistra. Het volgende slachtoffer van de dadingsdrang van Cees was Biljarter Elzenaar, ook deze partij leverde 2 wedstrijdpunten op zodat van den Akker met 8 wedstrijdpunten en een moyenne van 0.406 op keurige 4e plaats eindigde in dit uitstekend verzorgde biljartweekend bij BC. Gorredijk. Biljarter A. Watermulder werd op een moyenne van 0.457 eindwinnaar van de finale.

_______________

Districtsfinale 3e klas driebanden

Cees van den Akker behaald mooie 2e plaats in Gorredijk.

Op 3 en 4 september werden in Gorredijk bij BC. Gorredijk op 4 spiksplinter nieuwe Wilhelmina biljarttafels het Fries kampioenschap gespeeld voor de Driebanden 3e klas.Op de eerste dag heb ik alle 4 wedstrijden gewonnen waardoor verschillende mensen mij al gingen feliciteren met een gem. van 0.666, maar je moet nooit te vroeg juigen want zondag verloor ik de eerste en ook de tweede partij waardoor er tegelijk 4 mensen Fries kampioen konden worden dus voor de spanning harstikke goed gelukkig won ik de laatste partij weer van Nuninga waardoor ik nog 2e werd en doorga voor het  regiokampioenschap op  en doormijn moyenne van 0.467 ook promoveer naar de 2e klas.Het regiokampioenschap is op 8 en 9 oktober ook in Gorredijk

_____________

 Seizoen 2015 – 2016

District finale Bandstoten 3e klas.

v.l.n.r Bestuurder Cees van den Akker met winnaar Durk van Wier uit Dronrijp.

v.l.n.r Bestuurder Cees van den Akker met winnaar Durk van Wier uit Dronrijp.

In het weekend van 20 & 21 februari 2016 werd in Fit & Fun Plaza in Wolvega de districsfinale biljarten-bandstoten derde klas  gespeeld om het kampioenschap van Friesland. De organisatie was in handen van de Biljartvereniging Pieter Stuyvesant in Wolvega.

De KNBB houd door heel Friesland voorrondes en de zes beste spelers hiervan spelen dan om het Fries kampioenschap. Dat waren Durk van Wier, Wim Nicolay, Simon Krul, Bert Oegema, Jan Stelwagen en Klaas Bosma.Na twee dagen en vijf ronden werd Durk van Wier zondagmiddag kampioen met tien wedstrijdpunten en een gemiddelde van 2.31, waardoor hij bovendien naar de tweede klasse promoveert.De winnaar en de tweede geplaatste Wim Nicolay zijn tevens uitgenodigd door de KNBB voor het spelen van het kampioenschap voor Noordoost Nederland dat in Sneek wordt gespeeld op 11/12/13 maart. De eerste prijs werd uitgereikt door Cees van den Akker, wedstrijdleider en bestuurslid van de PS biljartvereniging.

 _______________

Cees van den Akker derde in Gewestelijke finale 3e klas Libre

v.l.n.r. J. Geerstma, C.A. Honigh, C. v.d. Akker

v.l.n.r. J. Geerstma, C.A. Honigh, C. v.d. Akker

Moyennes beslist titelstrijd!

Een goed georganiseerd toernooi door BC. Gorredijk, waar op een sportieve manier gestreden werd door acht deelnemers om de punten, biljarter Cees van den Akker van Biljartvereniging Pieter Stuvesant uit Wolvega behaalde een zeer eervolle 3e plaats. Drie spelers eindigde ieder met 10 wedstrijdpunten, te weten de kampioen C.A. Honigh uit Zwolle, J. Geertsma uit Delfzijl en C. van den Akker van Pieter Stuyvesant. De moyennes bepaalde de rangschikking in de einduitslag als volgt, 2.87, voor Honigh, 2.78 voor Geertsma en 2.69 voor van den Akker. Biljarter Honigh zal het Gewest in januari vertegenwoordigen in Leusden. Van den Akker behaalde met 5 gewonnen en 2 verlies partijen 477 caramboles in 177 beurten met daarbij een hoogste serie van 19 caramboles zijn prachtige derde plaats. Proficiat Cees met dit mooie resultaat ook de andere spelers hierbij gefeliciteerd met hun behaalde resultaat.

___________________

Enno Kim District Kampioen Libre 3e klas 2015 – 2016

V.l.n.r. C v/d Akker 2e plaats, Kampioen E. Kim, C. de Jong 3e plaats.

V.l.n.r. C v/d Akker 2e plaats, Kampioen E. Kim, C. de Jong 3e plaats.

Enno Kim Kampioen 3e klas Libre.

In de door Biljartvereniging Pieter Stuyvesant georganiseerde District Finale Libre 3e klas van het District Friesland om het persoonlijk kampioenschap, is biljarter Enno Kim uit Oosthem spelend bij Biljartvereniging Nea Tocht overtuigend winnaar geworden, met 5 gespeelde wedstijden haalde Kim in totaal 350 caramboles in 147 beurten met een moyenne van 2.38. In de spannende finale partij tegen Cees van den Akker uit Wolvega maakte Kim in 26 beurten 70 caramboles tegen de gepromoveerde van den Akker 45 caramboles, van den Akker maakte 325 caramboles in 125 beurten wat zijn moyenne brengt op 2.60. Beide spelers gaan door hun goede prestaties deelnemen aan de Regio finale eind november te Gorredijk. C. de Jong van Nea Tocht behaalde in deze finale een keurige 3e plaats, J. Katerberg van Kaldeklets legde beslag op plek 4 en Haringa van Nylan en H. Post van Gorredijk werden respectievelijk 5e en 6e.

_______________

Leo Ruitenberg speelde driebanden finale 2e klas te Nylan 2015- 2016.

Op 12 en 13 september was in de “Herberch fan Nylan” de finale van driebanden 2e klas van district Friesland. Op de eerste dag werd er slecht gespeeld door Leo met nederlagen tegen T. Bouwhuis (10 – 25), J. Boonstra (9 – 25) en A. Bonnema (21 – 25). Er werd toch nog een wedstrijd gewonnen van C. Gerbrandy met 25 – 16. De tweede dag werd er beter gespeeld door Leo en toen wist hij al zijn resterende wedstrijden te winnen. De overwinningen werden behaald op H. Sweering, L. van de Wal en M. Nutterts. Door deze overwinningen op de slotdag werd een 5e plaats behaald in het eindklassement met 8 punten. Fries kampioen met 10 punten werd H. Sweering met op de 2e plaats M. Nutterts, ook 10 punten. Leo scoorde 140 caramboles in 331 beurten.

Leo Ruitenberg

Leo Ruitenberg

_________________

Seizoen 2014 – 2015

District Kampioen Bandstoten 3e klas, Jo Hoppinga (links) , Arie van Bodegom van Biljartvereniging Pieter Stuyvesant

District Kampioen Bandstoten 3e klas, Jo Hoppinga (links) , Arie van Bodegom van Biljartvereniging Pieter Stuyvesant

Jo Hoppinga District Kampioen Bandstoten .

 Jo Hoppinga uit Engelum, lid van B.C Britsum is de winnaar geworden van de District Finale Bandstoten derde klas 2015 dat werd georganiseerd door Biljartvereniging Pieter Stuyvesant onder auspiciën van de KNBB District Friesland. Voor de Finale wedstrijd hadden zowel Jo Hoppinga als Bertus Oppersma uit Gorredijk beide zes wedstrijdpunten uit vier gespeelde wedstrijden, wat voor beide spelers betekende dat er een echte finale wedstrijd gespeeld moest worden om het Kampioenschap. Hierin was het Jo Hoppinga die de partij in zijn voordeel wist te beslissen. Jo Hoppinga behaalde uit vijf te spelen partijen 8 wedstrijdpunten, maakte 262 caramboles in 100 beurten waarmee zijn eind moyenne uit komt op 2.62, wat uitstekend is en hem recht geeft op directe promotie naar de tweede klas en deelname aan de Gewestelijke Finale Bandstoten wedstrijden later dit jaar te Assen. Metro Voolstra voorzitter van het District Friesland reikte hem de versierselen uit behorend bij behaalde Kampioenschap. Bertus Oppersma uit Gorredijk behaalde een zeer verdienstelijk tweede plaats met 6 wedstrijd en heeft daarmee recht op deelname aan de Gewestelijke Finale te Assen. Auke Veenstra uit Gorredijk, Harm van de Veen uit Leeuwarden, Pollie Kwast uit Harlingen en Harm Wind uit Echternerbrug werden respectievelijk 3 t/m 6 in deze Bandstoot Finale. Mede dankzij het uitstekende werk van de aanwezige Bondsarbiters en de goede organisatie van de wedstrijdleiding van Biljartvereniging Pieter Stuvesant een zeer geslaagde Finale Bandstoten.

v.l.n.r. Jo Hoppinga District Kampioen Bandstoten 2015, Voorzitter District Friesland Metro Voolstra.

v.l.n.r. Jo Hoppinga District Kampioen Bandstoten 2015, Voorzitter District Friesland Metro Voolstra.

V.l.n.r. Auke Veenstra Pollie Kwast,Bertus Oppersma, Jo Hoppinga, Harm van der Veen en Harm Wind.

V.l.n.r. Auke Veenstra Pollie Kwast,Bertus Oppersma, Jo Hoppinga, Harm van der Veen en Harm Wind.

Deelnemers en publiek.

Deelnemers en publiek.

_____________

Cees van den Akker 2e in Gewestelijk Kampioenschap.

2013 – 2014.

Cees van den Akker

Cees van den Akker

  Van den Akker behaald mooie 2e plaats in de Regiofinale Bandstoten 4e klas te Westernieland. Met 9 wedstrijdpunten en 254 caramboles in 159 beurten wat een moyenne geeft van 1.597 en daarbij een hoogste serie van 13 caramboles is dit een prachtig succes. Tevens is van den Akker geplaatst als 1e reserve voor deelname aan de Finale voor het Nederlands Kampioenschap later dit jaar.

—————————

  Alex Binnema uit Hindelopen winnaar Districtsfinale Bandstoten 3e klas, seizoen 2013 – 2014.

v.l.n.r. Joh. Miedema, Alex Binnema en Gerrit van Diggelen.

v.l.n.r. Joh. Miedema, Alex Binnema en Gerrit van Diggelen.

  foto: Lenus van der Broek.

In Fit & Fun Plaza in Wolvega zijn vrijdag en zaterdag biljartwedstrijden gespeeld om het districtskampioenschap Friesland voor bandstoten 3e klas. De organisatie was in handen van Biljartvereniging “Pieter Stuyvesant” in Wolvega. De 6 deelnemers hadden zich in diverse voorwedstrijden geplaatst voor deze finale. De finalisten waren G.J. van Diggelen uit Nijland, J. Miedema uit Britsum, W Haanstra uit Oudehorne, G Jonker uit Gorredijk, C. Lobregt uit Dronrijp en A. Binnema uit Hindelopen. Op vrijdagavond werden 3 ronden gespeeld, waarna bleek dat Miedema en Binnema de beste papieren hadden om beslag te leggen op het kampioenschap. Beiden wonnen alle 3 de wedstrijden met van Diggelen er vlak achter met 2 winstpartijen. Op zaterdag werden nog 2 rondes gespeeld, waaruit zou blijken wie recht had op de eremedaille. Miedema leek op de titel af te stevenen met een hoog gemiddelde (3,08). In de match tegen v. Diggelen wist hij, mede door een serie van 24, de winst te pakken. Ook Binnema won zijn wedstrijd tegen Jonker, maar had hiervoor wel 41 beurten nodig, zodat de finale tussen Miedema en Binnema moest beslissen wie de titel zou opeisen. Miedema had aan een gelijkspel genoeg door een veel beter gemiddelde, maar in de finale lukte er niet veel meer bij Miedema en Binnema greep de kans en versloeg Miedema met 55 tegen 38 in 22 beurten. Beide mogen Friesland vertegenwoordigen om het kampioenschap district Noord Nederland. Uitslagen: 1             Alex Binnema                    10 punten           Gemiddelde 1,92 2             Johannes Miedema         8 punten             Gemiddelde 2,65 3             Gerrit van Diggelen         4 punten             Gemiddelde 2.24 4             Cor Lobregt                       3 punten             Gemiddelde 1,90 5             Gerrie Jonker                    3 punten             Gemiddelde 1,74 6             Wolter Haanstra              2 punten             Gemiddelde 1,63 De prijzen werden uitgereikt door Leo Ruitenberg, wedstrijdleider van “Pieter Stuyvesant”, en de Friese eremedaille werd uitgereikt door districtsvertegenwoordiger Wietse Oosterhof. De wedstrijden werden gearbitreerd door de bondscheidsrechters M. Voolstra, S. de Jong en C. Henny met ondersteuning van schrijvers en tellers van Biljartvereniging “Pieter Stuyvesant”.

——————-

Cees van den Akker

 Kampioen District Friesland Bandstoten 4e klas seizoen 2013 – 2014

 DSC_0909 (Small)
 foto: Lenus van der Broek.

Cees van den Akker superieur in  Districtkampioenschap Friesland Bandstoten 4e klas.

Bij het door Biljartvereniging Harlingen georganiseerde District Kampioenschap Bandstoten 4e klas is Van den Akker, biljarter bij Biljartvereniging Pieter Stuyvesant, Kampioen van het District Friesland geworden, dit resultaat geeft hem het recht later dit jaar deel te nemen aan de Regiofinale. Van den Akker behaalde 14 wedstrijdpunten in zeven gespeelde wedstrijden, scoorde 280 caramboles in 188 beurten en een moyenne van 1.489. Een uitstekende prestatie is er geleverd door van den Akker.  Proficiat met deze prestatie.

 ________________

Bert van den Dungen

behaald derde plaats in District Friesland Finale

2013 – 2014 , Bandstoten 5e klas.

Bert van den Dungen.

Bert van den Dungen.

__________________________

Bert van den Dungen

District Friesland Finale Bandstoten 5e klas.

Bij de District Finale Bandstoten van het District Friesland is  Bert van den Dungen geëindigd op een keurige derde plaats. Van den Dungen speelde zeven partijen, verdeeld over 2 dagen biljarten bij  organiserende Biljart Vereniging De Bleek in Franeker. Er werden door hem 10 wedstrijdpunten behaald, 199 caramboles gemaakt in 225 beurten wat een moyenne geeft van 0.88, en een hoogste serie van 6. Het moyenne bracht van den Dungen uiteindelijk op de derde plaats, de eerste en tweede plaats werden respectievelijk ingenomen door F. Boersma en F.B.T. France. Dankzij het mooie resultaat is hij geplaatst als 1ste reserve voor  deelname aan de Regio finale te Dedemsvaart in januari 2014, Een eerste geslaagde deelname door van den Dungen aan deze Bondswedstijden is dan ook een mooi succes voor van den Dungen.

 ______________________

Harm Wind winnaar Districtsfinale

Bandstoten 3e klas seizoen 2012 – 2013.

 

A.van Dalfsen, H. Wind en H.Dam

 foto: Lenus van der Broek

De districtsfinale bandstoten 3e klas door Biljartvereniging Pieter Stuyvesant georganiseerd is na twee dagdelen biljarten op een sportieve en plezierige verlopen en op moyenne gewonnen door Harm Wind uit Ectenerbrug. Van de zes deelnemers eindigde vier spelers met ieder zes wedstrijdpunten uit vijf gespeelde partijen, het verschil in moyenne tussen de nummers één  en drie was aan het eind van deze finale slechts 0.28. Harm Wind maakte 247 caramboles in 108 beurten, dat gaf een moyenne van 2.28. A.van Dalfsen uit Folsgare behaalde een keurige 2e plaats met 223 caramboles in 105 beurten, en een moyenne van 2.12.  De derde plaats was voor H. Dam uit Heerenveen met 247 caramboles gemaakt in 122 beurten wat zijn moyenne bracht op 2.02. De hoogste serie van 18 caramboles werd gemaakt door E. Oosterkamp. Een prachtig biljart weekend onder vakkundige leiding van wedstrijdleider Cees van den Akker is uitstekend geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.

_____________

 

 Uitslag Districtskampioenschap Libré  3e klas seizoen 2012 – 2013.

Met een indeling op het laatste moment  voor deelname aan de districtsfinale libré 3e klas, melde Cees van den Akker zich op zaterdag 24 november j.l. bij de organiserende biljartvereniging De Bleek te Franeker. Een geslaagd biljart weekend en een verdiende 5e plaats was de beloning voor Cees na twee dagen biljarten, hij wist van de 7 te spelen partijen over het gehele weekend er 4 winnend af te sluiten, scoorde 445 caramboles in 222 beurten en kwam daardoor uit op een moyenne van 2.004 en 8 wedstrijdpunten. Winnaar is geworden D. Huitema van vereniging Lollum/Waaksens en tweede werd P. Minkes van vereniging Gorredijk, zij zullen op 14/16 december in Zwolle strijden om het gewestelijk kampioenschap. Beide spelers speelde een moyenne van respectievelijk 2.642 en 2.626 waarmee promotie naar de tweede klas een feit is, heren proficiat.

 ________________________________

 

Foto: Lenus van der Broek

Districtsfinale Bandstoten 3e klas 2011-2012.

 

Albert de Wilde groot kampioen!

  Voor de eerste maal in haar bestaan organiseerde Biljartvereniging Pieter Stuyvesant op zaterdag 18 en zondag 19 februari een District Finale in de spelsoort bandstoten 3e klas. Er werd met spanning door de organisatiecommissie naar uitgekeken of ze deze klus wel aan kon. Maar nog voor de spelers aan de biljarttafels verschenen was het succes al verzekerd, zowel spelers alsmede de officiële arbiters waren  geweldig enthousiast over de ontvangst en accommodatie bij de biljartvereniging Pieter Stuyvesant. Klokslag 13.00 uur was voor  wedstrijdleider van den Akker dan ook het moment om  spelers en arbiters welkom te heten bij biljartvereniging Pieter Stuyvesant. Van de Akker vroeg de spelers er vooral een spannende en sportieve finale bandstoten van te maken, hij wenste de allen veel succes toe. Er werd gespeeld binnen de moyenne grens van 1.50 tot 2.30 en de spelers moesten 55 caramboles maken in de partij om  winnaar te mogen zijn. Met door KNBB vastgestelde eerste ronde waarin  Douwe Klompmaker uit Terkaple speelde tegen Hylke Dam uit Heerenveen,een prima partij waarin Dam in 30 beurten met 55 – 52 de partij won. Jan.K. de Boer uit Wolvega nam het in deze ronde op tegen Frank Tichelman uit Kubaard, de Boer wist deze partij met zeer verzorgd spel en een uitstekende serie van 13 caramboles direct zien wat de bedoeling van deze partij was, met een uitslag van 55 – 29 in 25 beurten was de winst voor de Boer.  Albert de Wilde uit Pingjum nam het op tegen Johannes v/d West uit Twijzelerheide, een partij met een zeer sterke start door van de Wilde, hij maakte 28 caramboles in 10 beurten. tegenspeler v/d West zette direct een achtervolging in, die met succes slaagde zodat in beurt 16 de partij bijna weer volledig in evenwicht was met 44 -42. De Wilde die een sterke indruk maakte met zijn verzorgde spel maakte  prachtige caramboles, hij wist de partij  in 22 beurten met 55 tegen 46 caramboles winnend af te sluiten. In ronde twee won v/d West met 55 tegen 34 te winnen van Tichelman, hier hadden de spelers 23 beurten voor nodig, en in 28 beurten moest Klompmaker met 43 tegen 55 zijn meerdere erkennen in de Wilde, Dam behaalde in 16 beurten een goede overwinning op de Boer met 55 tegen 46 caramboles. De laatste ronde op de eerste dag van deze bandstoot finale zou misschien wat meer inzicht geven op uitzicht voor de titel? De Boer trad aan tegen Klompmaker de uitslag van deze partij 55 tegen 47 werd in het voordeel van Klompmaker beslist. Dam tegen v/d West , een partij waarin de eerste verrassing zich aandiende, v/d West bracht met zijn prima spel Dam zijn eerste nederlaag toe met 55 tegen 45 caramboles in 21 beurten. Tichelman tegen de Wilde, een zeer spannende partij met schitterende caramboles en gelijk opgaand tot aan de voorlaatste beurt, waarin de Wilde zijn laatste te maken carambole miste vanwege de spanning, en hij zijn tegenstander Tichelman de kans bood om de partij uit te maken. Maar nee, de Wilde kreeg de kans  zijn 55 ste  carambole in de partij te maken, waarmee zijn derde overwinning een feit was, Tichelman bleef op 52 caramboles steken. Met nog twee ronden te gaan werd er  vol enthousiasme en goede wil de tweede dag gestart met voor de vierde ronde de volgende partijen, Klompmaker tegen v/d West, de Boer tegen de Wilde en Dam tegen Tichelman. In deze voorlaatste ronde moest Klompmaker het op nemen tegen v/d West, een geduchte tegenstander zou later blijken want Klompmaker moest met 55 tegen 48 caramboles in 26 beurten zijn meerdere erkennen in v/d West. Tichelman wist zijn partij tegen Dam met prima   spel met een overwinning in 21 beurten met 55 tegen 35 af te sluiten. De partij de Boer tegen de Wilde, dit was een biljartpartij waar je als biljarter en liefhebber met genoegen naar kunt kijken, gelijk opgaand en daardoor spannend tot het einde. Het was uiteindelijk de Wilde die met klein verschil de partij winst naar zich toe haalde met 55 tegen 51 caramboles. Wedstrijdleider Cees van den Akker riep de spelers op voor hun laatste partij van deze finale, Klompmaker speelde tegen Tichelman een constante wedstrijd en wist deze dan ook met 55 tegen 50 in 28 beurten te winnen, waarmee het eind resultaat van Tichelman kwam op 225 caramboles in 119 beurten en een moyenne van 1.89 en behaalde hiermee een keurige vierde plaats in deze finale. Klompmaker verdedigde zich dapper in zijn partij die hij uiteindelijk toch verloor, scoorde in de gehele finale  248 caramboles in 144 beurten wat zijn moyenne brengt op 1.72 waardoor hij als zesde eindigde in de districtsfinale. De Boer moest in zijn laatste partij de winst laten aan v/d West, in 17 beurten was de partij gespeeld en gaf een uitslag van 43 tegen 55 in het voordeel voor v/d West, die hiermee zijn tweede plaats in deze finale veilig stelde. v/d West scoorde in totaal 266 caramboles en had daarvoor 109 beurten nodig die een moyenne gaf van een prachtige 2.44 en daarmee promoveerde hij naar de 2e klas bandstoten. De Boer eindigde hiermee op  5e plaats met 242 caramboles in 144 beurten en een moyenne van 2.16. Dam moest in zijn partij het opnemen tegen de sterk spelende de Wilde, na 24 beurten met daarin een serie van 23 caramboles was de eindstand 35 tegen 55 in het voordeel van de nieuwe kampioen in Friesland. De Wilde maakte 275 caramboles in 116 beurten en eindigde  met een moyenne van 2.37 , wat recht geeft op promotie naar de 2e klas bandstoten. Dam scoorde 225 caramboles in 112 beurten en behaalde een moyenne totaal van 2.00. Voor de prijsuitreiking bedankte van Bodegom de spelers voor hun deelname en hun sportieve inzet, de bondsscheidsrechters alsmede de clubscheidsrechters voor het op uitstekende wijze lijden van de wedstrijden. Alle commissieleden die hebben bijgedragen tot dit biljartweekend. Sponsoren ( Schilderbedrijf Lenis, Rijwielhandel Weerman, Otten ’t lekkerste winkeltje, Racket & Health, Hotel Inn). Met de prijsuitreiking die geleid werd door wedstrijdleider van den Akker, hij feliciteerde de spelers met de door hun behaalde resultaten, overhandigde hun het persoonlijk totaal overzicht van hun gespeelde wedstrijden. De nummers 1 t/m 3 kregen een mooie beker met een prachtige bos bloemen, de nummers 4 t/m 6 een mooie medaille plus bloemen. De bondsscheidsrechters werden voor hun diensten bedankt en ook door de wedstrijdleider beloont met en prachtige bos bloemen. Mw. v/d Akker die de publiek relations voor de vereniging verzorgde, ging met eveneens met een mooie bos bloemen naar huis. Wedstrijdleider van den Akker gaf hierna het woord aan de afgevaardigde van het District Friesland, de Heer E. Steneker, hij feliciteerde alle deelnemers met hun resultaat, en overhandigde de nummers 1 en 2 van de ranglijst, de Wilde en van der West de bondsmedaille, nodigde beide heren uit voor  deelname aan de Gewest finale die gespeeld zal worden in het weekend 16 t/m 18 maart a.s. te Daalerveen,  de Wilde en van der West namen de uitnodiging gaarne aan. Kampioen de Wilde bedankte namens de deelnemers, de organisatie van biljartvereniging Pieter Stuyvesant voor dit  biljart weekend in een schitterende accommodatie en  de uitstekende uitvoering van de districtsfinale. Deze complimenten werden gaarne aanvaard. Een mooie biljart activiteit voor biljartvereniging Pieter Stuyvesant en voor de organisatie voor herhaling vatbaar.